Nieuw: Succesvol zijn in uitdagende tijden
Een handleiding voor bedrijfsgroei

Nieuw: Succesvol zijn in uitdagende tijden
Een handleiding voor bedrijfsgroei

Managen van sales teams met SuperOffice

Weet je nog hoe het was om als verkoper te beginnen?

Nieuwe mensen leren kennen, producten en prijzen leren en tegelijkertijd je verkooptarget halen.

Stel dat je de nieuwe verkoper een tool zou kunnen geven om hem of haar snel op weg te helpen?

En stel dat deze tool ook nog eens de praktijkervaringen van jouw beste verkopers kan combineren zodat iedereen beter kan gaan presteren. 

Met de Verkoophandleiding van SuperOffice kun je dat allemaal doen en zelfs nog meer.

In deze demo laten we je zien:

  • Hoe je een verkooptraject in kaart brengt met een eenvoudige stap-voor-stap handleiding;
  • Hoe verkoopmedewerkers hun tijd en inzet maximaal kunnen benutten door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden;
  • Hoe de Verkoophandleiding de medewerkers steunt bij elke stap op weg naar het sluiten van de verkoop.

John geeft leiding aan een verkoopteam. Hij heeft Hannah onlangs aangenomen als nieuwe verkoopster. Zij richt zich op de acquisitie van nieuwe klanten.

Als Hannah een goede lead krijgt, registreert ze de lead als een verkoopkans. Door het type verkoop te selecteren, in dit geval de verkoop aan een nieuwe klant, zorgt Hannah ervoor dat de Verkoophandleiding automatisch optimaal ingesteld wordt voor dit type verkoop.

De Verkoophandleiding geeft de beste practices weer die John met zijn ervaren verkopers heeft geselecteerd uit hun verkooptrajecten. De belangrijkste stappen van het traject zijn uiteengezet en gekoppeld aan de werkzaamheden en documenten die bij de verschillende stappen horen. De handleiding stelt Hannah dan ook de juiste werkzaamheden voor zodat ze altijd weet wat haar volgende stap moet zijn.

Als Hannah de lead een waardering heeft gegeven en bijvoorbeeld een afspraak heeft gemaakt, zal de Verkoophandleiding automatisch een bevestigingsvoorbeeld voor een e-mail voorstellen om haar tijd te besparen en om ervoor te zorgen dat ze de juiste informatie communiceert met haar klanten.

Door SuperOffice Sales te gebruiken om haar leads en verkoopkansen te beheren, verzamelt Hannah automatisch alle gegevens over haar verkopen op één en dezelfde plek. 

Dit maakt het tevens makkelijker voor salesmanager John om haar te begeleiden. Hij hoeft geen Excel spreadsheets, e-mails of papieren documenten door te werken om een overzicht te krijgen van al haar klanten. John kan haar verkopen bekijken en zien welke verkoopkansen nog in de pijplijn zitten.

De Verkoop Assistent is een snelle en eenvoudige manier om in één oogopslag alle lopende verkoopkansen te kunnen zien. Dit maakt het voor Hannah en John gemakkelijker om prioriteiten te stellen en de volgende stappen te bepalen.

Door de stappen van de Verkoophandleiding te volgen en met de Verkoop Assistent als hulpmiddel voor het dagelijks werk, kan Hannah erop vertrouwen dat ze geen belangrijke follow-ups mist en dat ze op de juiste koers zit om verkopen op tijd te sluiten.

Dit was slechts een klein voorbeeld van hoe SuperOffice je kan helpen om efficiënter te werken.

Kijk ook eens naar onze andere video's om meer te weten te komen over hoe SuperOffice jouw productiviteit kan vergroten of probeer het zelf.