Download onze nieuwe CRM Buyer's Guide 2024

Download onze nieuwe CRM Buyer's Guide 2024

Maken, updaten en managen van offertes met SuperOffice

Als je onder grote druk staat om op hoog niveau te presteren, ben je altijd op zoek naar manieren om sneller en slimmer te werken.

Neem bijvoorbeeld het maken van offertes.

Het maken van offertes is van oudsher een ingewikkelde taak die grotendeels met de hand wordt uitgevoerd. Met SuperOffice gaat het maken van offertes gemakkelijk, snel en vloeiend. Het is een nieuwe, eenvoudige manier om met offertes te werken.

In deze demo laten we je zien hoe eenvoudig het is om een offerte te maken, te versturen en om een bestelling te plaatsen.

Abigail werkt bij een bedrijf dat IT-producten en diensten levert. Ze werkt met een prospect die Tiffany heet. Tiffany heeft haar om een offerte gevraagd voor nieuwe kantoorapparatuur.

Abigail zoekt de verkoopkansen op die ze had ingevoerd toen ze Tiffany voor het eerst sprak. Ze heeft alle werkzaamheden verzameld die gerelateerd zijn aan de deze verkoop en een datum vastgesteld waarop ze een besluit verwacht. Abigail wist nog niet wat de exacte omvang van deze verkoop was. Hier komt verandering in als ze haar offerte gemaakt heeft.

Ze opent het Offertescherm om te kunnen beginnen. Ze klikt op 'Nieuwe offerte aanmaken'. Vervolgens kiest ze producten en diensten uit de productcatalogus die ze tot haar beschikking heeft. Lenovo computers lijkt haar de beste keuze voor het kantoor van Tiffany. De actuele producten en prijzen zijn al opgenomen in de SuperOffice Offerte dus Abigail hoeft alleen nog maar het aantal in te vullen dat ze nodig heeft.

Ze kan hier gemakkelijk een korting aan toevoegen. Ze hoeft geen tijd te besteden aan rekenwerk of het controleren van de berekeningen omdat dit automatisch gebeurt.

Abigail voegt computerschermen toe aan de laptops. De prijzen worden weer automatisch bijgewerkt. Ze hoeft alleen nog de servicekosten toe te voegen. Nu kan ze een volledig pakket aan producten en diensten in haar offerte opnemen.

Met SuperOffice kun je de verkoopprognoses gemakkelijk updaten en een actueel overzicht houden van alles wat nog in de pijplijn zit. Op dit scherm zie je de omvang van deze verkoop. Je kunt hier ook zien dat het prognose automatisch is bijgewerkt. Zo weten Abigail en haar salesmanager altijd wat er nog in de pijplijn zit.

Abigail kan de offerte nu in een document zetten. De offerte is klaar om naar Tiffany verstuurd te worden.

Op het moment dat Abigail de offerte verstuurt, zet SuperOffice automatisch een vervolgactiviteit in haar agenda.

SuperOffice slaat alle versies van de offerte op. Door op de meest recente versie te klikken, kan Abigail zien wat ze heeft aangeboden en voor welke prijs. Als Tiffany de offerte accepteert, kan Abigail er een bestelling van maken. Met een paar klikken kan ze Tiffany een opdrachtbevestiging sturen.

Je hebt zojuist gezien hoe eenvoudig het is om een offerte te maken, te versturen en een bestelling te plaatsen.

Kijk ook eens naar onze andere video's om meer te weten te komen over hoe SuperOffice jouw productiviteit kan vergroten of probeer het zelf.