Verbeter je verkoopproductiviteit met SuperOffice

 

Als verkoper word je geacht elke dag meer en sneller te verkopen. Als je daarbij nog allerlei andere dingen moet doen, valt het niet altijd mee om tijd te vinden om je op de verkoop te concentreren.

Verkopen is moeilijk, maar stel nu dat er een nieuwe manier was om zaken te doen?

Meer en sneller verkopen betekent voor mij dat ik kieskeurig moet zijn bij het selecteren van de doelgroep waar ik me op ga richten. Als ik te veel tegelijk moet doen, komt het er vaak op neer dat ik me juist op dingen ga richten die niet tot een verkoop leiden.

Dankzij SuperOffice Sales kon ik nagaan welke doelgroep ik beter wel kon opvolgen en welke niet.

Ik heb nu goed zicht op de verkopen die in de pijplijn zitten en weet dus ook wie ik het eerst moet bellen om leads op te volgen. Het enige wat ik hoef te doen, is mijn verkoopkansen te checken en mijn prioriteiten aan te geven en dan kan ik beginnen.

Ik sta onder grote druk om mijn verkooptargets te halen. Een goed voorbereide offerte is van essentieel belang om mijn target te kunnen halen. Het maken van een goede offerte kostte mij eerst een paar dagen. Er moesten veel Excel-spreadsheets, productcatalogi en prijslijsten worden doorgewerkt en ik moest mijn 'altijd drukke' salesmanager achter de vodden zitten om groen licht te krijgen. Niet de handigste manier van werken.

Met SuperOffice kan ik producten en prijzen selecteren, kortingen toevoegen en alle bedragen automatisch laten updaten zonder de CRM omgeving te verlaten.

Ik hoef geen tijd meer te besteden aan het berekenen en controleren van cijfers omdat dit automatisch gebeurt. Daar hou ik van.

Heeft u zich ooit afgevraagd of u zich op het juiste moment met de juiste dingen bezighield om een koper over de streep te halen? Ik in ieder geval wel. Als ik zo hard mijn best doe om een verkoop rond te krijgen, is er geen ruimte voor giswerk. Ik moet weten of wat ik doe ook werkt.

De Sales Guide in SuperOffice Sales kwam als geroepen. In deze handleiding zijn de beste verkooppraktijken van het bedrijf opgenomen. Als ik met een verkoop bezig ben, hoef ik alleen maar de aangegeven stappen te volgen en ervoor te zorgen dat ik alles doe en lever wat bij elke stap hoort. Als ik het zo doe, weet ik dat ik nergens naar hoef te gissen.

Bij verkopen gaat het om de cijfers. Ik weet dat ik aan het eind van het kwartaal ernstig in de problemen kom als ik geen grip heb op de cijfers. Daarom is de omzetprognose zo'n belangrijk onderdeel van mijn werk.

Ik herinner me de tijd nog dat het een heuse worsteling was om een nauwkeurige prognose te maken op basis van de gegevens van mijn verkoopteam. Die tijd is gelukkig voorbij. Een goede prognose geeft weer waar mijn team staat ten opzichte van de targets en waar ik ze moet aanmoedigen om ze te helpen om hun targets te halen.

Met SuperOffice Sales kan ik snel en op elk gewenst moment een beeld krijgen van de lopende zaken. Ik weet altijd hoeveel mijn verkoopteam verkoopt.

SuperOffice CRM is er om u te helpen sneller en slimmer te werken als het om verkopen gaat.

Binnen een paar klikken heeft u een volledig overzicht van uw verkoopkansen. U kunt nu snel en nauwkeurig offertes maken. Laat iedereen dezelfde gestructureerde werkwijze volgen zodat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft om gefundeerde besluiten te kunnen nemen.

Kijk ook eens naar onze andere video's om meer te weten te komen over hoe SuperOffice uw productiviteit kan vergroten of probeer het zelf.