Meld je aan voor Thrive - een serie van nieuwe en originele content die je helpt te groeien!

10 manieren om je verkooppijplijn te managen

Een verkooppijplijn is een visuele momentopname waar je kunt zien in welke fase van het verkoopproces je prospects zich bevinden. Je ziet een prognose van het aantal orders die verkopers in een bepaalde periode sluiten en hoe dat zich verhoudt ten opzichte van de target. Wanneer je het pijplijn proces optimaliseert en meer prospects naar een volgende fase in het verkoopproces brengt, ben je succesvoller in je werk. De grootste stimulans om dit te doen is natuurlijk omzetgroei!

Datum

22-4-2021   10:00

Prijs

Kosteloos

Doelgroep

Dit webinar is geschikt voor iedereen die overweegt aan de slag te gaan met CRM en inspiratie zoeken op het gebied van verkoop - marketing- en serviceprocessen. Ook kun je dit webinar volgen als gebruiker van SuperOffice.

Praktische info

Na aanmelding ontvang je van ons een deelnamebevestiging met instructies.

Stagneert je verkoop? Ben je op zoek naar manieren om je verkoopprestaties te verbeteren? Het antwoord kan in de verkooppijplijn liggen.

Als er één ding is dat goed presterende verkopers goed doen, dan is het wel hun verkoopkansen beheren. Maar, hoe kun je jouw pijplijn en processen verbeteren?

In dit webinar delen we 10 manieren om je pijplijn beter te beheren en laten we je zien hoe je de nauwkeurigheid van je prognoses kunt verbeteren.

Dit webinar wordt gehost in het Engels.